Russisch

RUSSISCH 1

Russisch is een wereldtaal, die wordt gesproken door honderden miljoenen mensen. Dat wil zeggen: Russisch is toegankelijk en vrij goed te leren.

De taalcursus Russisch 1 is bestemd voor beginners én voor mensen die Russisch al eerder hebben geleerd en hun taalkennis willen opfrissen of uitbreiden. De cursus is gebaseerd op een internationaal bekende communicatieve cursus Rusland. Russisch voor beginners met een ERK* niveau A1. Russisch 1 is gericht op praktische toepassing van de taal in woord en geschrift.
Russisch 1 biedt u de mogelijkheid Russisch op een eenvoudige manier te leren lezen, schrijven en spreken, zodat u vertrouwde, alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete behoeften kunt begrijpen en gebruiken. U kunt zich op vakantie in de Russisch sprekende landen redden.

U maakt zich de Russische taal eigen aan de hand van dialogen met een hedendaagse context. Er komen dagelijkse gebruiken en sociale omgangsvormen van de Russen aan bod. Er wordt ook aandacht besteed aan de Russische mentaliteit, cultuur, tradities en geschiedenis.

Lesmateriaal:  Het cursuspakket bestaat uit een tekst- en een werkboek, inclusief  twee audio-cd ’s met dialogen, luisterteksten en liedjes. Verder kan het lesmateriaal worden aangevuld met door de docent aangepaste grammaticale uitleg en extra oefeningen. Iedere les bevat huiswerkopgaven.

Kosten cursuspakket: ± € 80,- ( voor minimaal 2 studiejaren, exclusief woordenboek Russisch-Nederlands/Nederlands-Russisch.

  • ERK betekent: Europees referentiekader

Plaats:                 Roermond BC Broekhin, Bob Boumanstraat 30
Tijd:                     donderdag 18.45-20.15 uur
Prijs:                    € 243,00 (22 lessen, exclusief lesmateriaal)
Start:                    03 oktober 2019
Nummer:            311.1

RUSSISCH 2

Deze cursus is een vervolgcursus op “Russisch 1″maar kan ook gevolgd worden door iemand die al enige kennis van de Russische taal heeft.
De basiskennis zal uitgebreid worden en er zal veel aandacht worden besteed aan conversatie zodat u aan het einde van de cursus in eenvoudige en praktische situaties ( zoals op bezoek, in een hotel of in een restaurant) kunt communiceren.
Na het volgen van de cursussen Russisch 1 en Russisch 2 zal de cursist niveau A1 van het Europees referentiekader (ERK) bereiken.

Kosten cursuspakket:

– Voor cursisten die de cursus Russisch 1 hebben gevolgd : n.v.t.
– Voor instromers: ± € 80,-, exclusief woordenboek Nederlands-     Russisch/   Russisch/Nederlands.

Plaats        : Roermond, B.C. Broekhin, Bob Boumanstraat 30
Tijd            :  Donderdag 20.30 – 22.00 uur
Prijs           : € 243,-( 22 lessen , exclusief lesmateriaal )
Start           : 03 oktober 2019
Nummer    : 312.1

RUSSISCH 4

Zie ook  bovenstaande tekst bij Russisch 1.

De taalcursus Russisch 4 is een vervolgcursus op de communicatieve cursussen Russisch 1 t/m Russisch 3, die aan de normen van het Europees Referentiekader (ERK) voor het niveau A2 voldoet. Na het volgen van deze cursus zal de cursist zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen en communiceren in eenvoudige bewoordingen over zaken van direct belang, zoals bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, wonen, werken, winkelen, vakantie en het weer.

Instromers zijn ook welkom.

Lesmateriaal: het cursuspakket bestaat uit een tekst- en een werkboek, inclusief twee audio-cd’ s met dialogen, luisterteksten en liedjes. Verder kan het lesmateriaal worden aangevuld met door de docent aangepaste grammaticale uitleg en extra oefeningen. Iedere les bevat huiswerkopgaven.

Kosten cursuspakket voor minimaal twee studiejaren : ± € 50,-

Plaats:           Roermond BC Broekhin ,Bob Boumanstraat 30
Tijd     :          dinsdag  19.30 – 21.00  uur
Prijs     :         € 243,00 ( 22 lessen, exclusief cursusmateriaal)
Start    :         dinsdag 01 oktober 2019
Nummer:     314.1